Pascal de Klerk

Afvalhelden

Het voelt wat vreemd om nu een voorwoord te schrijven voor het jaaroverzicht 2019, in juni 2020 waarin het Coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep houdt. Alles wat eerst voor vanzelfsprekend werd gehouden, is ineens bijzonder geworden. Plotseling vallen we onder de vitale beroepen en vragen we aan onze medewerkers om toch gewoon door te werken. Dat het gewaardeerd wordt, lieten inwoners zien: door bedankbriefjes op containers te plakken en door aanmoedigende berichten achter te laten via social media. Er ontstond zelfs een nieuw woord: afvalhelden. Bedankt daarvoor, het steekt ons echt een hart onder de riem!

medewerkers-voorafgaand-aan-open-dag-1

Als ik terugkijk naar alles wat we in 2019 gedaan hebben, valt vooral op dat we veel geïnvesteerd hebben in onze medewerkers. Er zijn ontzettend veel gesprekken gevoerd, speciale bijeenkomsten gehouden, opleidingen gevolgd. Maar onze medewerkers investeerden ook in het bedrijf. We hielden bijvoorbeeld een Open Dag, de Future Waste Days, waarop talloze collega’s zich vol enthousiasme ingezet hebben, uitleg gaven over hun werkzaamheden en zo samen het bedrijf Saver vertegenwoordigden. Natuurlijk ook met dank aan alle partners en afvalverwerkers die hun medewerking verleenden.

In 2019 investeerden we dus in de zogenaamde ‘zachte kant’ van het bedrijf, maar ook de ‘harde kant’ kreeg aandacht: zo openden we, na jaren van voorbereidingen, onze milieustraat 2.0, het Grondstoffencentrum. En maakten we bijvoorbeeld een start met het verbeteren van onze afhandeling van klantmeldingen (met behulp van zogenaamde ‘brown paper sessies’). Het is allemaal in dit jaaroverzicht te lezen.

Het was dus wederom een jaar van samen zaken oppakken, samen met collega’s, samen met partners, samen met de gemeenten. Maar wel op 1,5m afstand. Ik heb het vertrouwen dat de positieve verbeteringen uit 2019 voelbaar blijven in de tweede helft van 2020. Ook dit jaar zullen we samen met onze afvalhelden, virus of geen virus, ervoor zorgen dat het werk gedaan wordt en we beter naar onze klanten luisteren. Ik was al trots, maar nu zeker!

Pascal de Klerk
Algemeen Directeur