Alian en medewerker BSH groep 3_1
Samenwerking BSH Groep

2020 WAS EEN ECHTE ROLLERCOASTER.
EEN JAAR VOL EMOTIE, NIEUWE UITDAGINGEN EN AMBITIE

SUBSIDIE CIRCULAIR AMBACHTSCENTRUM

Eén van de wensen binnen het actieplan Roosendaal Futureproof was het openen van een grondstoffencentrum. In 2020 is dit gelukt en konden de eerste inwoners van Roosendaal en Halderberge gebruik maken van het grondstoffencentrum van Saver. Ook De Kringloper heeft haar intrek genomen op het grondstoffencentrum. In 2020 gingen de deuren open van het Circulair Ambachtscentrum. Binnen het Ambachtscentrum wordt 2e hands kleding gesorteerd en worden 2e hands fietsen, witgoed apparaten en computers gerepareerd. Daarnaast kunnen inwoners van Roosendaal en Halderberge er hun bruikbare spullen afgeven, die vervolgens verkocht kunnen worden in één van de 4 winkels van De Kringloper. Verder is het Ambachtscentrum een opleidingscentrum voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mooi initiatief dat niet onopgemerkt bleef bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met de gemeente Roosendaal kreeg De Kringloper, als enige Ambachtscentrum in West-Brabant, 50.000 euro subsidie voor dit mooie initiatief.  

THUIS BIJ DE KRINGLOPER

In verband met corona heeft De Kringloper in 2020 moeten beslissen om tijdelijk te stoppen met het aanbieden van dagbesteding.

Een behoorlijke ingrijpende beslissing, zeker voor de 45 collega’s die elke dag met veel plezier naar de dagbesteding bij De Kringloper komen. Om toch verbonden te blijven met De Kringloper hebben Amarant en De Kringloper het concept Thuis bij De Kringloper gelanceerd. Vanuit De Kringloper kregen 10 woonlocaties van Amarant elke week spullen aangeleverd die gecontroleerd en getest konden worden vanuit de woonlocaties. Het was een hele uitdaging om alles goed te regelen, maar toen het werkproces stond is Thuis bij De Kringloper een groot succes geworden!

Meer informatie over dagbesteding bij De Kringloper neem contact op met Amarant, SDW, GGZ WNB of GGz Breburg 

AMBITIE

In 2020 zijn er weer veel mooie verbindingen gelegd vanuit De Kringloper. Eén daarvan is een verbinding op het gebied van bestandszekerheid in de gemeente Halderberge.

Geheel volgens de maatregelen van het RIVM gingen op 28 oktober de deuren open van De Kledingbank Oudenbosch. Elke maand kunnen inwoners van de gemeente Halderberge per persoon 8 stuks kleding gratis komen uitzoeken. Daarnaast zijn wij trots op onze nieuwe samenwerking met SDW en de BSH Groep (Bosch/Siemens Groep). Inmiddels hebben diverse collega’s van de SDW een fijne dagbesteding bij onze winkel in Bergen op Zoom en zijn 10-tallen witgoedapparaten van de BSH Groep gerepareerd en verkocht. 

ONDERNEMINGSRAAD

“Een ondernemingsraad is verplicht als een onderneming minimaal 50 werknemers in dienst heeft”

In de afgelopen jaren zijn veel mensen vanuit de Participatiewet, WW, dagbesteding, detachering WVS Groep of gewoon via een baanwisseling ingestroomd bij De Kringloper. Met inmiddels 60 medewerkers in dienst werd het tijd voor OR-verkiezingen. Bijna alle medewerkers van De Kringloper hebben hun stem uitgebracht en daarmee is in 2020 onze ondernemingsraad officieel geïnstalleerd. Wij wensen de ondernemingsraad van De Kringloper heel veel succes!

Klanten bedankt!

Graag willen wij al onze klanten bedanken voor hun bijdrage aan de circulaire economie!

In 2020 heeft u 3,3 miljoen kilo aan spullen bij ons ingeleverd waarvan er 2,7 miljoen weer is verkocht en/of is hergebruikt. Een prachtige prestatie waarbij we met elkaar onze ecologische voetafdruk hebben verkleind. En dat is niet het enige. Doordat u bij onze winkels 2e hands spullen heeft gekocht hebben wij weer extra banen kunnen creëren en zijn 2 uitkeringsgerechtigden bij ons ingestroomd!