"OM VOORUIT TE GAAN IS HET GOED OM ACHTERUIT TE KIJKEN"

5 Juni 1984 startnota Stichting De Kringloper overhandiging aan Burgemeester Frank Houben van Etten-Leur

VOOR DE KRINGLOPER WAS 2019 EEN JAAR VAN TERUGBLIKKEN, KRITISCH ZIJN EN STAPPEN VOORUIT MAKEN. EEN JAAR WAARIN DE KRINGLOPER 35 JAAR BESTOND!

TERUGBLIKKEN

In 1984 is Stichting De Kringloper begonnen als een vrijwilligersorganisatie in Etten-Leur. Nu is Stichting De Kringloper een organisatie met keurmerken, vaste medewerkers en 6 locaties. In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo werd in 1984 de eerste, toen revolutionaire, Apple Macintosh-computer verkocht. Nu wordt de Mac verkocht als vintage of als elektronisch afval, ofwel E-waste, gerecycled via ons eigen demontagecentrum.

KRITISCH ZIJN

In 2019 hebben we kritisch gekeken naar onze winkels. Zijn ze nog van deze tijd of moet het anders. Zowel Steenbergen als Roosendaal is verbouwd en met succes. Maar ook onze slogan Voor Mens & Milieu: konden we niet méér doen voor Mens & Milieu? Ja, dus! De samenwerking met ANWB Kinderfietsenplan is een feit. Inmiddels rijden er meer dan 50 kinderen, uit gezinnen in armoede, elke dag naar school op een door ANWB leden gedoneerde en door ons gerepareerde fiets. En hebben we voorlichting gegeven op scholen over circulaire economie. Of de kinderen er iets van hebben geleerd? Eén ding weten we zeker, de bij de quiz gewonnen 2e hands speelgoed werd met net zoveel enthousiasme ontvangen als nieuw speelgoed.

 

STAPPEN VOORUIT MAKEN

Om vooruit te gaan is het belangrijk om te weten wie je bent, waar je staat en waar je naartoe wilt. Met het in 2019 ontwikkelde functieboek en daaraan gekoppelde beoordelingscyclus hebben werknemers bij De Kringloper antwoorden gekregen op deze vragen. En als je de antwoorden hebt, kun je ermee aan de slag. Een aantal medewerkers en gedetacheerde medewerkers vanuit de WVS Groep hebben dit daadwerkelijk gedaan. Zij durfde aan te geven dat ze moeite hadden met lezen, schrijven en/of digitale vaardigheden. Samen met taalbureau Voorwaartz en het programma Tablet en Taal hebben zij dit probleem aangepakt.

Voor meer informatie over laaggeletterdheid op de werkvloer kijk op: www.telmeemettaal.nl

Stappen vooruit maken doe je niet alleen maar samen. Onze vestiging in Bergen op Zoom heeft stappen vooruit gemaakt samen met Kijk binnen bij bedrijven en Samen in de Regio. Door deze samenwerking heeft De Kringloper Bergen op Zoom voor werkzoekenden een geslaagde dress4succes kunnen organiseren en zijn nu veel vrijwilligers met plezier actief bij hen. Voor twee vrijwilligers was 2019 helemaal een goed jaar. Beiden vonden, via het vrijwilligerswerk, een betaalde baan. Eén bij De Kringloper en één bij de Jumbo.

Voor meer informatie kijk op: www.kijkbinnenbijbedrijven.nl en www.sameninderegio.nl

Maar wat als je graag stappen vooruit wilt maken, maar er zijn zoveel factoren dat het bijna onmogelijk lijkt. Dan zit je bij Stichting De Kringloper goed. Werken aan arbeids- en werknemersvaardigheden en zoeken naar werkzaamheden die bij je passen. De medewerkers bij De Kringloper hebben geduld en zijn creatief. Dankzij hen hebben wij voor de 2e keer de pluim voor praktijkopleider met passie ontvangen van het beroepsonderwijs bedrijfsleven en hebben 3 collega’s vanuit het doelgroepregister stappen vooruit gemaakt richting een betaalde baan bij De Kringloper. Een groot compliment voor onze medewerkers!

"EVEN STILSTAAN OM VOORUIT TE KOMEN"

5 november 2019
Ontvangst college Burgemeester & Wethouders van Roosendaal