“IEDEREEN DOET MEE EN DAT WORDT GEWAARDEERD!”

ONTWIKKELING VAN DE MEDEWERKERS

“EEN MOOI JAAR WAAR WE MET VEEL PLEZIER OP TERUG KUNNEN KIJKEN.”

Voor De Kringloper was 2018 een bijzonder jaar. Een jaar van ontwikkeling, nieuwe samenwerkingsverbanden en waardering.

Voor iedereen die werkzaam is bij De Kringloper is er aandacht voor ontwikkeling. Zo heeft De Kringloper in 2018 het Traploper-model geïntroduceerd, een model waarbij medewerkers van zorgaanbieders zoals Amarant en GGZ en medewerkers vanuit de Participatiewet zich stapsgewijs kunnen ontwikkelen richting een betaalde baan. In 2018 heeft De Kringloper haar eerste betaalde baan kunnen vergeven aan een nieuwe collega vanuit de Participatiewet. Deze collega had tijdens zijn traject zo’n goede ontwikkeling doorgemaakt dat De Kringloper hem dus hiermee heeft kunnen belonen.

Maar ook is in samenwerking met het Werkplein Hart van West-Brabant het product Duaal met Taal ontwikkeld. Anderstalige uitkeringsgerechtigden mogen bij De Kringloper werken aan arbeids- en werknemersvaardigheden in combinatie met de ontwikkeling van hun Nederlandse taalniveau.

De Kringloper is in 2018 ook begonnen met het informeren van haar medewerkers over Tablet & Taal. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. In 2019 zullen de medewerkers de kans krijgen om samen met een taalbureau met Tablet & Taal aan de slag te gaan.

NIEUWE PRODUCTEN EN DIENSTEN

REIZENDE MILIEUSTRAAT

In 2018 heeft De Kringloper zich aangesloten bij de Reizende Milieustraat. Samen met Alwel Wonen, Saver en WijZijn Traverse worden op initiatief van inwoners in Roosendaal huizen en straten opgeruimd.

Inwoners kunnen op de afgesproken dag spullen ruilen met elkaar, spullen weggooien in de containers van Saver en/of spullen aanbieden aan De Kringloper zodat ze een tweede leven kunnen krijgen. Het was een groot succes. Er zijn dit jaar 5 Reizende Milieustraten geweest waarbij inwoners van Roosendaal op een plezierige manier hun huizen, straten en schuren hebben opgeschoond en onder het genot van koffie en koek hun buren hebben leren kennen.

 

TROTS OP DE WEBSITE

Het is voor De Kringloper belangrijk geweest om zichzelf te ontwikkelen. Meegaan in de digitale wereld, iets wat voor De Kringloper de zogenaamde ver van mijn bed show was… In 2018 is de nieuwe website gelanceerd en eerlijk is eerlijk: wij zijn er trots op!

 

WAARDERING

HET IS ONS GELUKT!

Dat Stichting De Kringloper een organisatie is die tweedehands spullen verkoopt weten veel mensen wel, maar dat het een fijne organisatie is waar mensen zich mogen en kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo en alle werkprocessen zijn aangepast zodat iedereen mee kan doen, is meestal nieuw.


De manier waarop De Kringloper werkt is in 2018 beloond met het PSO keurmerk. De Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO maakt meetbaar en zichtbaar welke organisaties zich meer dan gemiddeld inzetten om kwetsbare groepen duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Het keurmerk heeft drie treden waarvan trede 3 de hoogste is. De Kringloper ontving niet alleen het PSO keurmerk, maar werd ook beloond met de hoogste trede.

Ook bij de D6 gemeenten (Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert) bleef de werkwijze van De Kringloper niet onopgemerkt. Samen met GGZ Breburg won De Kringloper een innovatiebonus van maar liefst 25.000 euro voor het project Geluk(t). En het is ons gelukt! Mocht u bij onze winkel in Etten-Leur komen, drink dan eens een lekker kopje koffie en geniet van een heerlijk stuk zelfgemaakte appeltaart, ontwikkeld en vers bereidt door de collega’s van GGZ Breburg!

8vj3kzwzzdli95ldj2qa

CIJFERS 2018

Cijfers in euro’s